Bel mij nu

Chat direct met ons!

Waarom Office 365 geen Online Werkplek is…

U blijft met Office 365 afhankelijk van lokaal geïnstalleerde software op uw computers en servers. Daarom is bijvoorbeeld een Thin Client met Office 365 onbruikbaar. Uw software, iconen, tools en bureaublad zijn geen onderdeel van Office 365 en daarom bevindt uw werkplek zich feitelijk op uw lokale computer of laptop. Bij een echte Online Werkplek is dat allerminst het geval. Al uw zaken begeven zich in uw private cloud en dus kunt u alles oproepen vanaf ieder denkbaar device, ongeacht het merk. Uw werkervaring is altijd en overal hetzelfde, zelfs op uw smartphone.

Bovendien, al uw bedrijfsinformatie valt bij Office 365 rechtstreeks onder de beruchte Amerikaanse wetten zoals de Patriot Act en PRISM. Hierdoor heeft de Amerikaanse overheid zonder uw toestemming onbeperkte toegang tot alle informatie in Office 365 omgeving. Over wat Microsoft en de VS met uw informatie uitspoken hoeven zij aan u geen verantwoording af te leggen.

Het verdienmodel voor IT dienstverleners achter Office 365 bestaat uit: installatie, onderhoud, consultancy en verkoop van IT apparatuur

De winst van de Office 365 wederverkoper wordt verdient met het verkopen van arbeid en hardware. Daarom zal met Office 365 het begrip ‘systeembeheer’ nooit geheel van uw bureau verdwijnen. De visie van Webstate is dat IT-systeembeheer een uitgestorven dienstverlening is. Office 365 gaat hier niet in meee. Online Werkplekken van Webstate is op dit moment het enige product dat 100% zorgeloos functioneert. De klant kan zich met Online Werkplekken volledig focussen op haar business zonder de hulp van systeembeheerders.

Ongehinderd doorwerken op een andere computer, tablet of mobiel device is met Office 365 feitelijk onmogelijk.

Uw Windows bureaublad met icoontjes en documenten, een veelgebruikt onderdeel van uw werkplek, is geen onderdeel van Office 365. Uw bureaublad met uw schijven, startmenu, snelkoppelingen en persoonlijke icoontjes is bij Office 365 namelijk gebonden aan uw computer of laptop. Het is hierdoor onmogelijk om die op een ander device op te roepen.

Dus het meenemen van uw gehele werkervaring van device naar device, is met Officee 365 feitelijk onmogelijk.

Geplaatst in