Nieuwe technologie

Een thin client, of Thin PC, is letterlijk een dunne kleine computer. Deze computers bevatten geen bewegende delen zoals een harde schijf of koelings ventilatoren. Ze zijn geruisloos, worden nauwelijks warm en verbruiken daardoor veel minder energie dan normale computers. Een thin pc is niet bedoeld om bedrijfssoftware, printers of MS Office op te installeren. Ze zijn namelijk uitsluitend bedoeld om te gebruiken in combinatie met een Online Werkplek.

Geen softwareupdates

Een Thin Client vereist geen virusscanners, geen updates en geen installatiewerkzaamheden zoals voor software, printers of scanners. Een van de grote voordelen van een Thin Client is dan ook dat de aanschaf- en eigendomskosten zeer laag liggen. De installatiekosten zijn nihil; uitpakken en aansluiten. Ze gaan in de praktijk minder vaak stuk. En omdat er geen software of bewegende delen in zitten, is er geen IT onderhoud vereist.

Geen onderhoudskosten

Zowel de aanschaf als de totale eigendomskosten liggen aanzienlijk lager dan die van vaste computers of laptops. Naar onze mening zijn Thin Clients de meest economische (online) werkplekken die er bestaan.