1) SMS-verkeer werkt alleen via het 06-nummer van de simkaart en niet via het vaste telefoonnummer van kantoor

De mobiele apps Whatsapp of Telegram hebben SMS nagenoeg reeds vervangen.

2) In het buitenland vervalt de Mobiel&Vast integratie en bent u uitsluitend via het 06-nummer bereikbaar

Voordat u de grens over gaat, kunt u met een snelcode op de telefooncentrale uw vaste telefoonnummer doorschakelen naar uw mobiele nummer. Zodoende blijft u toch bereikbaar voor bellers.

3) De nieuwe simkaart is voor zakelijk gebruik, terwijl medewerkers vaak privé dezelfde telefoon gebruiken

Met Mobiel&Vast kunt u opnieuw nadenken over het mobiele telefoon beleid binnen uw organisatie. De scheiding tussen privé en zakelijk belverkeer wordt door Mobiel&Vast namelijk veel beter inzichtelijk. Over het pad dat u met deze nieuwe techniek gaat bewandelen kunnen wij u slechts bij adviseren. Maar hieronder schetsen wij alvast enkele mogelijkheden om over na te denken:

Scenario 1: alle het mobiele belverkeer via het vaste nummer laten verkopen
Het volledig scheiden van zakelijk en prive belverkeer. Dat wil zeggen dat u simkaarten overhandigt en dat collega’s die nog uitsluitend zakelijk mogen gebruiken. Dus uitsluitend bellen en gebeld worden met de vaste nummers die aan de simkaart zijn gekoppeld zijn.

Scenario 2: vast en mobiel beiden communiceren naar buitenwereld
Op de visitekaartjes kunt u het vaste nummer plaatsen en privé kunt u uw 06-nummer communiceren.

Scenario 3: prive bellen helemaal niet meer ondersteunen
U kunt afspreken dat uw medewerkers het mobiele toestel en sim uitsluitend zakelijk mogen gebruik en dat zij voor prive-gebruik een tweede eigen toestel moeten aanschaffen. Hiermee laat u uw medewerkers hun privé-telefoon en -nummer helemaal zelf regelen.