1. Home
  2. Hardwares
  3. Thin Clients
  4. HP Thin Client T640

voor uw online werkplek de Thin Client HP T640

De voordelen van de Thin Client HP T640

Sluit tot 3 HD schermen aan
Zeer laag energieverbruik
Keyboard, muis en speaker inbegrepen
Virussen kunnen zich niet nestelen

Geen crashes of vertragingen
Geen bewegende delen
Geen installatie nodig
Geen onderhoud nodig

Bekijk in deze video waarom de Thin Client HP T640 een slimme investering is:

Beschrijving

De beste onder 17 geteste thin client modellen

Van de 17 modellen die wij getest hebben, is de Thin Client HP T640 de winnaar. Een thin client hoort wat ons betreft goedkoper te zijn dan een vaste computer. Hierdoor vallen veel modellen af. Ook hoort de snelheid van een thin client goed te zijn. We hebben gemerkt dat Windows sneller en prettiger werkt dan Linux. Linux is goedkoper. Maar het gebruiksgemak wint het van het prijsvoordeel!

De Thin Client HP T640 is voorzien van snelle hardware

Deze thin client bevat 8GB geheugen. Een SSD disk. En een snelle grafische kaart. En dat verschil merk je. Als je online werkt, loopt alles vloeiend. Maar ook dan blijft de behoefte bestaan om soms toch lokaal te internetten. Of om video’s te kijken. En dus moet de thin client een echte internet browser hebben. Zoals Internet Explorer. En het is belang om snel te kunnen switchen tussen lokaal en online. Ook is het handig als wij u met onze op Windows gebaseerde schermovername software makkelijk kunnen helpen. Om deze redenen werkt Windows als Thin Client besturingssysteem beter dan Linux. Bovendien is de grafische snelheid van de Windows software merkbaar sneller bij het werken in de cloud.

Deze Thin Client is, op een monitor na, een complete werkplek

Een kwalitatief keyboard en muis zijn inbegrepen, bedraad welteverstaan. Ook zit er een ingebouwde speaker in, dus geluid is inbegrepen! Dus u kunt uw beeldscherm aansluiten. En uw werkplek is klaar voor gebruik.

Stukken voordeliger dan een vaste computer of laptop

De prijs van de Thin Client HP T640 ligt tientallen euro’s lager dan van een pc of laptop. Hij is energiezuinig en heeft geen bewegende delen. Daarom is hij geschikt om vele jaren mee te gaan. Jaren langer dan een pc of laptop.

Simpelweg aanzetten en inloggen in 5 minuten

Verbind de Thin Client HP T640 met uw (WIFI) netwerk en met uw beeldscherm. Er hoeft geen software geïnstalleerd te worden. Ook hoeft er niets te worden ingesteld. U kunt na ontvangst direct aan de slag. Zonder hulp van een IT-er.

Totale eigendomskosten: nihil

De winst van de Thin Client HP T640 zit hem in de onderhoudsvrije gebruiksperiode. Er is geen installatie nodig. Er is geen lokale software nodig. Ook geen virusscanner die het systeem vertraagt. Nooit meer hoeft u updates uit te voeren. En nooit meer installaties te verrichten. Deze Thin Client HP T640 is dus een slimme investering, die zich vanzelf terugverdient.

Ook na jaren gebruik, blijft de snelheid optimaal

U kent het vast wel. Een computer die met de jaren steeds trager wordt. Ook dit probleem behoort tot het verleden. De thin Client HP T640 gebruikt de rekenkracht van de Online Werkplek servers van Webstate. De snelheid wordt door ons continu op pijl gehouden. Uw Online Werkplek blijft daarom gedurende de gehele levensduur optimaal presteren.


Meest gestelde vragen over Thin Clients

In welke gevallen kan ik een Thin Client niet gebruiken?

U hebt niets aan een thin client als u geen gebruik maakt van Webstate Online Werkplekken, Terminalserver of een Citrix Omgeving.

Waarom niet de goedkopere Linux Thin Client?

Er bestaan Thin clients met Linux en met Windows als besturingssysteem.

Linux is voordeliger dan Windows.
Toch raden wij Linux op de thin client af, om de volgende redenen:

De officiële Microsoft software werkt online vloeiender en sneller.

U kunt eenvoudiger tussen lokaal en online werken schakelen.

Lokaal internetten, met Internet Explorer en Flash, gaat stukken beter.

Lokaal videofilmpjes bekijken gaat vloeiender.

USB-sticks en geluidsondersteuning werkt altijd.

Gelijktijdig op meerdere Online Werkplekken inloggen veel eenvoudiger.

Waarom zijn Thin Clients goedkoper dan vaste computers en laptops?

Dit komt door de kleinere, lichtere en goedkopere hardware in een Thin Client. Thin Clients zijn hierdoor sneller en eenvoudiger te produceren. Logistiek liggen de kosten door hun beperkte omvang en gewicht ook lager.

Maar u bespaart niet alleen bij de aanschaf, maar met name tijdens het gebruik.

De grootste besparing doet u ná de aanschaf van een thin client. Een thin client bevat namelijk geen virusscanner, geen lokale applicaties en heeft geen lokale printeraansturing nodig. U bespaart dus op de kosten van een IT-er die al die genoemde zaken op een werkplek zou moeten voorbereiden en onderhouden. Gedurende de gehele levensduur van de Thin client is er feitelijk geen IT-er nodig voor onderhoud. Onderhoud zoals updates van de software, herinstallatie vanwege traagheid of vervanging van defecte onderdelen. Ook bespaart u op het lage energieverbruik. Feitelijk komt er geen IT-er of specialist aan bod gedurende de gehele zakelijke levensduur van de werkplek. Dat is pas echt besparen!

Besparing
Reden

Aanschafkosten
 Goedkoper dan een desktop of laptop
 Energieverbruikskosten
 Low energy footprint
 Installatiekosten
 Geen IT-er vereist
 Onderhoudskosten
 Geen lokaal geïnstalleerde software
 Reparatiekosten
 Geen bewegende delen

 

Wat is een Thin Client?

Nieuwe technologie

Een thin client, of Thin PC, is letterlijk een dunne kleine computer. Deze computers bevatten geen bewegende delen zoals een harde schijf of koelings ventilatoren. Ze zijn geruisloos, worden nauwelijks warm en verbruiken daardoor veel minder energie dan normale computers. Een thin pc is niet bedoeld om bedrijfssoftware, printers of MS Office op te installeren. Ze zijn namelijk uitsluitend bedoeld om te gebruiken in combinatie met een Online Werkplek.

Geen softwareupdates

Een Thin Client vereist geen virusscanners, geen updates en geen installatiewerkzaamheden zoals voor software, printers of scanners. Een van de grote voordelen van een Thin Client is dan ook dat de aanschaf- en eigendomskosten zeer laag liggen. De installatiekosten zijn nihil; uitpakken en aansluiten. Ze gaan in de praktijk minder vaak stuk. En omdat er geen software of bewegende delen in zitten, is er geen IT onderhoud vereist.

Geen onderhoudskosten

Zowel de aanschaf als de totale eigendomskosten liggen aanzienlijk lager dan die van vaste computers of laptops. Naar onze mening zijn Thin Clients de meest economische (online) werkplekken die er bestaan.

Wat is het verschil tussen Thin Clients en normale computers?

Er is geen installatie vereist. Er hoeft geen software op geïnstalleerd te worden en virusscanners of updates zijn ook niet nodig. Thin clients verbruiken veel minder energie. Ze bevatten geen bewegende delen, zoals harddisks of fans voor de koeling. En ze gaan minder vaak stuk.

Het model dat wij u adviseren bevat een speaker en toetsenbord + muis en optioneel WIFI. Deze thin client is daarom ook nog eens een veel completere werkplek dan een normale computer. Na het uitpakken kun je direct aan de slag zonder tussenkomst van een systeembeheerder. Op een thin pc staat geen software geinstalleerd zoals MS Office. U werkt dus altijd in de cloud.